Meedoen met project: Tiny House Boxtel
 
En ineens begon het te rollen... Tiny Houses in Boxtel! We hadden ieder onze dromen over wonen in een Tiny House, vervolgens werden dat ideeën, ontmoetingen en gesprekken. Zo hebben wij, drie inwoners van Boxtel en Liempde, ons verenigd in ‘Tiny House Boxtel’. We geloven in deze kleinschalige, duurzame manier van wonen. We willen graag mét en ín de gemeente Boxtel Tiny Houses realiseren. We willen laten zien dat steeds maar weer groter niet beter is en uitdragen dat het ook anders kan.

Ieder van ons is individueel bezig met de realisatie van een eigen Tiny House. Het bouwen van het Tiny House doen we zelf, al dan niet met behulp van anderen. Elk Tiny House is daarom uniek, en qua ontwerp helemaal afgestemd op de specifieke wensen van de (aanstaande) bewoner. We streven naar zowel diversiteit als samenhorigheid. 

Wat is een Tiny House?
Tiny Houses zijn primaire, volwaardige woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk. Bij het ontwerp en de bouw van de kleine woningen wordt slim gebruik gemaakt van ruimte en innovatieve technologieën. Een Tiny House is max. 50 m2, idealiter (deels) zelfvoorzienend, van goede kwaliteit en esthetisch gebouwd, functionerend als fulltime bewoonde woning. Mobiel zijn is daarbij geen voorwaarde maar vaak een middel, volledig off-grid* zijn is een mogelijkheid maar geen eis.

*Zonder aansluiting op gas- en elektriciteitsnet en waterleiding
 
 
 
Afbeelding invoegen
Initiatiefnemers en contact
  Welke personen en partijen zijn al betrokken?
  • Wethouder Peter van de Wiel – Gemeente Boxtel
  • Kleine Aarde Netwerk
  • Jongerenafdeling van Combinatie95 (organiseerde de thema-avond 'tiny houses in Boxtel' van 27 sept. jl. in werkcafé De Link van het gemeentehuis in Boxtel)
   Wie / wat zoeken we nog?
   • Een locatie om onze Tiny Houses (tijdelijk) op te plaatsen. We wensen vooral een groene plek, met ieder wat ruimte om het huisje en in een speelse, natuurlijke setting. Daarnaast is veiligheid een belangrijk punt. Het zou mogelijk moeten zijn om veilig van en naar het centrum/station te kunnen fietsen. Doordat we van plan zijn om off-grid te gaan wonen zijn we niet afhankelijk van bestaande voorzieningen en vergroten we daarmee de mogelijkheden.
   • Mensen die ons kunnen helpen met het maken van bouwtekeningen.
   • Sponsoren van (duurzame) bouwmaterialen en off-grid apparatuur.